Американската Walt Disney Co., най-голямата в света компания от развлекателния бизнес,

...
Американската Walt Disney Co., най-голямата в света компания от развлекателния бизнес,
Коментари Харесай

И най-голямата в света компания за развлечения масово съкращава служители

Американската Walt Disney Co., най-голямата в света компания от развлекателния бизнес, разгласи за идна метаморфоза на бизнеса, която ще докара до съкращения на към 7000 чиновници. И това в случай, че има растеж на тримесечната облага и доходи.

Отново оглавилият компанията през 2022 година, Боб Айгър разгласи тази метаморфоза, която планува съкращения на разноските с 5,5 милиарда $ годишно и всеобщи съкращения на чиновници. Икономиите няма да обиден основаването на ново наличие, отбелязва MarketWatch.

През първото тримесечие на финансовата 2023 година (октомври-декември 2022 г.) Walt Disney усили чистата си облага и доходи, главно поради мощното показване в сегмента на увеселителните паркове.
 Акциите на Walt Disney паднаха с 45% от началото на годината
Акциите на най-голямата в света компания за развлечения паднаха с 45% от началото на годината

" Принос " за това има и не изключително сполучливия старт на на новия филм " Аватар: Пътят на водата "

Нетната облага на компанията за отчетния интервал е 1,28 милиарда $, или 70 цента на акция, спрямо 1,15 милиарда $, или 63 цента на акция, за съпоставимия интервал година по-рано. Коригираната облага за тримесечието е 99 цента на акция.

Приходите на Walt Disney са нарастнали с 8% до 23,51 милиарда $. По-конкретно, приходите при най-голямото поделение - за медии и развлечения, са се нараснали единствено с 1% на годишна база до 14,78 милиарда $, което е под консенсусната прогноза за 15,4 милиарда $.

В посочения сегмент, приходите от стрийминг се усилиха с 13%, до $5,31 милиарда, обичайният ефирен бизнес понижи приходите с 5%, до $7,29 милиарда. В сегмента, включващ и филмовия бизнес, приходите за тримесечието са $2,46 милиарда, при прогноза от $2,76 милиарда.

Броят на клиентите на Disney+ към края на отчетното тримесечие (октомври-декември 2022 г.) е 161,8 милиона, което е лек спад по отношение на предходните три месеца (164,2 милиона абонати). Този спад, въпреки и по-малък, беше предстоящ от анализаторите и се изяснява с нарастването на цената на абонамента. 
 Колко чиновници редуцираха софтуерните компании от началото на годината?
Колко чиновници редуцираха софтуерните компании от началото на годината?

Производителят на компютри Dell Technologies ще редуцира към 5% от личния състав си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР